Donnerstag, 30. August 2012

КАМЪНИ АМУЛЕТИ


 АХАТ
Носи се за късмет, здраве и дълъг живот, особено за хората родени през месец юни Спомага медитацията. Предпазва от нещастни случаи и травми. Помага да се  укроти треската и да се утоли жаждата. Ползва се и като превенция срещу  ухапване от отровни змии и скорпиони. Арабите носят ахата  оформен като стрела за пречистване  на кръвта. Вещите използват камъка в ритуал, за да призоват на помощ Богинята майка или рогатия Бог Хатор.



АМЕТИСТ
Това е камъкът на спокойствието, властта, сигурността и духовността. Помага да постигнете баланс на аурата, зажи от жли помисли, облегчава напрежението, изостря интелекта, носи чувство  за удовлетвореност и искреност на  онези, които го ползват. В миналото се е използвал срещу интоксикации. Аметистът е камъкът носи късмет на хората родени през месец февруари. Ако го държите в ръка или го поставите върху шестата чакра - Аджниа чакра (третото око) можете да спомогнете медитацията. Аметистът се носи в комбинация със сребро. На ловците, моряците и войниците се препоръчва да носят пръстен с аметист върху средния пръст на лявата ръка . Това пази от нараняване и злополуки. Ако камъкът е гравиран с изображение на Купидон, това ще донесе истинска любов на притежателя му.


АКВАМАРИН
Носи здраве, надежда и късмет. Препоръчва се на всички родени през месеците март и октомври. Камъмът подобрява медитацията и духовното осъзнаване. Предлага защита на моряците и другите пътешественици по море. За привличане на любов се носи като обеци.




БЕРИЛ
Известен още като Камъка на мистиците. Той увеличава психическите сили, особено ако се сложи  върху третото око или се  държи в лявата ръка по време на медитация. Бижу от берил се носи, за да прогони страха, да укрепи интелекта, да защити от враговете, да насърци любовта на семейната двойка, да привлече вниманието на противоположния  пол. Камъкът се използва от ясновидците за намиране на изгубени или скрити неща.  Амулет във формата на жаба, изобразена  върху берил или  направена от берил насърчава приятелството и помирява с враговете. Носи се до сърцето или със златна огърлица. Берил, гравиран с изображението на морския Бог Посейдон действа като мощен амулет за защита на моряци и рибари.


Bloodstone
Mистичeн скъпоценен камък, притежаващ множество магически свойства. Този аамулет се носи, за да се стимулира пророческа дарба, да се избегне удар от мълния,  да предпази от бури и  земетресения или за помогне да запазите добро здраве. Камъкът  е зареден с божествената сила да лекува възпалителни заболявания, тумори, както и да се спре кръвоизливи. Bloodstone е особено мощен  амулет за късмет за всички, родени месец март.


КЕХЛИБАР
Укрепва и хармонизира аурата и балансира  мъжката и женската енергия. Привлича състрадание, защитава от зли влияния и случайни наранявания. Бижута от кехлибар се използват още от праситорическата епоха. През средновеквието са слагали колиета на децата като предпазно средство срещу чумата. кехлибарът е свещеният камът на богинята Фрея.




СМАРАГД 
За увеличаване на богатството и властта, за стимулиране на сърцето, или за да се предотвратят кошмари, меланхолия, и зли или отрицателни мисли. Смарагдът е бил използвана в древна Гърция за защита на малки деца срещу случайно удавяне. В Индия  и в Арабските страни той са ползва като защитен амулет на войници. В християнската традиция, смарагдът представлява жертвата принесена от  Исус Христос.


ХАЛЦЕДОН 
Камъкът халцедонсе носи  като амулет, за да се осигури обществено благо,  за прогонване на зли сили, за защита от лоши хора и опасности в морето,още за  привличане на добър късмет. Ползва се още за  увеличаване на кърмата на майките кърмачки. Те  трябва да носят бял халцедон на златна огърлица, според един стар италиански обичай. Халцедонът е свещен камък за богинята Диана и трябва да се ноит или държи на олтара при извършване на ритуали в нейна чест.

КОРАЛ
Парче от червен корал е естествен амулет за защита срещу демоничните сили, всички форми на черна магия и разрушителната сила на злото око. Дръжте парче корал (всеки един  цвят) във вашия дом или офис, за да ви пази от злите духове и негативни влияния. Ако го сложите върху  рамката на леглото си, ще ви пази от неприятни кошмари, безсъница,  и нежеланите визити на духове и върколаци. Коралът пази от произшествия и крадци, гарантира плодородие. Още - за привличане на  нов любим човек в живота си, носете парче от розов корал като любовен амулет. Внимание! Бременните жени не бива да носят корал по време на бременността, за да не настъпи помятане или преждевременно раждане. По време на раждането обаче, коралът помага за засилване на родовия процшес.










Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen